Klasikleşmiş yemek ve pilav tariflerinden sıkılmış
olabilirsiniz. Sizinle şimdi hem güzel sunumlu hem de lezzetli bir pilav
yapabilirsiniz. Alışıla gelmiş tavuklu pilavlara benzemeyen ve limon ile
ekşimiş bir lezzet oluşturarak hoş bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Hem
misafirlerinize ya da ailenize de farklı bir lezzet sunmuş olursunuz, mutlu ve
neşeli sofralar kurmuş olursunuz. O halde geçelim limonlu tavuklu pilav tarifi anlatımına,
Malzemeler
4 adet tavuk(kalça kısmı ve derili)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
Tereyağı
3 dal yeşil soğan
1 kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 limon
Tuz
Karabiber
Limonlu tavuklu pilav
yapılışı: ilk önce zeytin yağını tavaya koyarak kızdırın ve tavukların derili
kısımları alta gelecek şekilde yaklaşık 8 dakika kadar kızartın.
Daha sonra tavukların
diğer yüzünü kızartmak için çevirin ve tavanın altını kısın ve kapağını kapatıp
20 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra pilav tavasına tereyağını
koyup yıkayıp ikiye böldüğünüz yeşil soğanı doğradığınız sarımsakları ve
doğranmış kırmızıbiberleri içerisine atın ve kavurun.
Pirinçleri de ekleyip
kavurun ve kavururken içerisine tuz ekleyip karıştırın.
Suyunu ekleyip
tavukların derili kısmı yukarıya gelecek şekilde pirincin üzerine koyun 1 limonu halka halka dilimleyip üzerine dizin ve
tavanın kapağını kapatın. Limonlu
tavuklu pilav tarifi kaynayıp altını kıstıktan sonra suyunu çekene kadar
yaklaşık 15 ya da 20 dakika pişirilerek altı kapatılır.
Afiyet olsun J
Ellerinize sağlık.Eminim çok güzel olmuştur. Bu tarifi geçen gün TV8 'de Ardanin Mutfağında görmüştüm.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilteşekkür ederim. bende tarifi oradan aldım ve denedim zaten. çok seviyorum Arda'nın tariflerini :) ayrıca da daha birçok farklı tarifim olacak :)
YanıtlaSil