google-site-verification: google6b8ffa8aae2bdd1e.html

26 Ocak 2016 Salı

KIZ İSTEME/SÖZ HAZIRLIKLARI


Bir kızın hayatında en özel ve en güzel günlerden bir tanesi kız isteme törenidir. Ancak bu gün hep hayal edilmesine rağmen beklenen o gün yaklaştığında ne yapılacağı ne alınacağı her şey allak bullak olur. Bundan dolayı da kız isteme yani söz hazırlıkları karmakarışık bir hale gelir ve kafanız karışabilir. Ancak derin bir nefes alın ve panik yapmayın. Her şey beklediğinizden çok daha kolay ve keyifli olacak emin olun. Kız isteme aynı zamanda söz kesme günüdür. Bu nedenle bu iki kavramın can bulduğu bu günde kızlar söz hazırlığı aşamasında neler yapacak, değinelim;



İsteme/söz kıyafeti


Öncelikle kız isteme ve söz kesme olaylarının gerçekleşeceği bu gün de en önemli olan şey, söz elbisenizdir. Çünkü o gün yiyecek içeceklerden ve dekorasyondan çok herkesin gözü sizin üzerinizde olacak. Bu nedenle söz elbisesi çok doğru seçilmelidir. Söz kesme ve kız isteme töreni için elbise tercihinizi sade ama şık bir elbise seçimi ile taçlandırmalısınız. Hem ışıl ışıl parlamalı hem de zarif ve sade görünmelisiniz. Dilerseniz tercihinizi siyah-beyaz diz boylarında klasik ve şık bir elbiseden yana kullanabilirsiniz. Aynı zamanda saçlarınızı da doğal modellerle buluşturmalısınız. Mesela doğal maşa modelleri ya da doğal ve sade fön modelleri ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Ama mutlaka hanım hanımcık ve abartıya kaçmadan zarif modellerden yana tercihlerinizi kullanmanızı öneririm.

Kahve Fincanlarını ve Lokumları Unutmayın!


Bugün içinde ne ikram edeceğiniz ve akışın nasıl olacağı en çok merak edilen konulardan birisidir. Bunu daha sonraki yazımda sizlerle paylaşacağım. Ancak ilk olarak söz hazırlıkları aşamasında neleri almanız gerektiğini konuşalım. Söz/isteme akşamı kaç kişinin geleceği bu noktada çok önemlidir. Çünkü ihtiyacınız olan ilk şey kahve fincanı bugünün en önemli faaliyetidir. Bugün kullanacağınız fincanların daha özel olması gerekiyor. Kişi sayısına göre bu durumu çözüme kavuşturmalısınız. aynı zamanda Türk kahvesinin yanına da koyacağınız lokumları unutmayın.

Damat kahvesi vermek için özel kahve fincanlarını da tercih edebilirsiniz. Bu durum daha esprili durumları sevenler için güzel ve eğlenceli olabilir. Ancak benim fikrim sade ve klas bir sunum olmasıdır. Tabii tercih sizin : )

Terlik veya Panduf

Size başta komik gelebilir ama en çok ihtiyaç duyulan şeylerden birisi misafirlerinize vereceğiniz terlikler olacaktır. Belki bir bölüm kişi evinde ayakkabılar ile misafir ağırlayabilir. Ancak birçoğumuz Anadolu kültürü ile yetişmiş insanlar olduğumuz için eminim ki buna çok imkân bulamıyoruz. Bu nedenle misafirlerinize eve geldiklerinde giyebilecekleri bay/bayan terlik ya da panduflar alabilirsiniz.

Çerezlikler/ Tabaklar/Küllük /Bardaklar

Günü kaç kişiyi ağırlayacağınıza göre belirlemelisiniz. Ancak o gün yemek mi vereceksiniz yoksa çay ve yanında atıştırmalıklar sonrasında da kahve mi vereceksiniz. Bunlara karar vermelisiniz. Eğer yemek veriyorsanız bu durum sofrayı nasıl hazırlayacağınıza göre eğer sofra hazırlığında eksik bir malzemeniz varsa temin edilmelidir. Söz hazırlıkları aslında çiçek böcek gibi düşünülse de bu tarz ayrıntılar her zaman kafa karıştırır. Eğer çay verecekseniz çerezlikler ve kurabiye, pasta tabaklarına ihtiyaç duyacaksınız. Bunun dışında sunumunuzu şıklaştıran tüm seçenekleri değerlendirebilirsiniz.  Çay ve su bardaklarını da hazır etmelisiniz.
Belki siz sigara kullanmıyor olabilirsiniz. Ancak gelen misafirleriniz için sigara içme alanı belirlemeli ve küllük ihtiyacını karşılamalısınız.

Güler Yüzlü Olun!

Yani anlaşılacağı gibi söz hazırlıkları temelini oluşturan şey karşı tarafı iyi ve güzel ağırlamaktır. Tüm bunların yanında en önemli bir şey daha vardır. Hatta en önemlisi güler yüz… Çünkü ne kadar güler yüzlü olursa herkes her şey o kadar güzel geçer.





Sadece bir tık :

0 yorum:

Yorum Gönder

 

kadıneli Copyright © 2015 | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar