google-site-verification: google6b8ffa8aae2bdd1e.html

24 Ocak 2016 Pazar

YÜZ EGZERSİZLERİ İLE ESTETİKSİZ GÜZELLEŞME TEKNİKLERİ


Birçok kişinin aynaya baktığında memnun olmadığı yüz kusurları olabilir. Buna kusur demek de doğru olmaz aslında ancak çoğu kişi yüzünde herhangi bir şeyden memnun olmayabilir. Bununla ilgili de estetik ameliyat düşünmek çok radikal bir karar olabilir. Aslında hem şikâyet edip hem de vazgeçmek biraz zor bir durumdur. Bu nedenle de bu tür şikâyetler için doğal yöntemleri, egzersizleri de deneyerek şikâyetlerinizden kurtulmanın mümkün olup olmadığını düşünebilirsiniz. Aslında şunu bilmeniz gerekir ki sizin kusur gibi gördükleriniz dışarıdan hiç fark edilmiyor olabilir. Bu nedenle yine de bir şeyler yapmak ve daha güzel görünmek için egzersizlerle yüz kaslarınızı çalıştırabilir ve istediğiniz görüntüye ulaşabilirsiniz.

1.       Kaşları Kaldırmak İçin,

Kaşlar insanın yüzünde ifadelerini belirleyici hale getiren en önemli etkendir. Masumiyet ya da agresifliği anlamak için ilk olarak kişinin ifadesi kaşları ile anlaşılır. Bazı kişilerin çok ifadeli ya da çok düşük ifadesiz olabilir. Bu durumu kaş kaldırma egzersizi ile çözümleyebilirsiniz. Egzersizi şu şekilde yapabilirsiniz.

Üç parmağınızı kaşınızın orta ve son kısımlarına doğru koyun ve yukarıya doğru kaldırarak bastırın. Bunu birkaç kere gün içinde uygulayabilirsiniz. Bir süre geçtikten sonra kaşlarınızın bu duruma alıştığını ve kalkık bir şekilde kaldığını göreceksiniz.

2.       Burun kaldırma ve inceltme için,


Burun memnuniyetsizliği birçok kişide görülebilmektedir. Kimileri daha kalkık bir burun kimileri daha ince bir burun yapısına sahip olmak ister kimisi de ikisinin birden bulunduğu hokka gibi bir buruna sahip olmak ister. Bunun için de burun kaldırma egzersizleri yapmak oldukça etkili olacaktır.

·         İlk olarak parmağınızı burun deliklerinin arasındaki kısmı uca doğru koyuyoruz ve yukarıya doğru bastırarak 1 den 6 ya kadar sayıp serbest bırakıyoruz. Bunu ard arda 10 kez uyguluyoruz. Bu hareket burun kaldırmaya yardımcı olacaktır.

·         Burnunuzun orta ve son kısmına doğru iki parmağınızın arasına alarak yukarıya doğru sıkarak çekin ve bir parmağınız ile de yukarıya doğru bastırın. Bu hareket burun kaldırma ve inceltme egzersizidir.  Bu işlemi de 10 defa uyguluyoruz.

·         Ağzınız açık vaziyette yine burnu orta kısımdan tutuyoruz ve alt kısımdan destekleyerek burnu yukarıya doğru çekmeye çalışıyoruz.

·         Ellerinizin ikişer parmağı ile burnunuzu parmaklarınızın arasına alın. Daha sonra yukarıya doğru çekerek baskı uygulamaya çalışın. Bu egzersizde burnunuzun dikleşmesine yardımcı olacaktır.






3.       Göz torbaları için,


Göz torbaları yorgun ve yaşlı gösterir ve kimse yüzünde böyle bir ifade istemez. Enerjinizin çok daha düşük görünmesine neden olur. Bu durumu birkaç egzersizle çözebilirsiniz. Ayrıca göz torbalarınızın iyileşmesi için buz kompresi, çay kompresi de uygulayabilirsiniz.


Başparmaklarınızı gözaltlarınıza yerleştirin ve işaret parmaklarınızı da iki kaşınızın ortasına doğru yerleştirin. Daha sonra alttan başparmaklarınızla baskı uygulayarak kaşlarınız da yukarı hareket ettirerek kaldırmaya çalışın. Bu şekilde göz torbaları için egzersiz uygulayarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. 

Sadece bir tık :

0 yorum:

Yorum Gönder

 

kadıneli Copyright © 2015 | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar