google-site-verification: google6b8ffa8aae2bdd1e.html

22 Ocak 2016 Cuma

GÖĞÜS SARKMASI İÇİN DOĞAL ÖNERİLER

Göğüs sarkması özellikle orta yaştan sonra büyük bir problem haline gelebilmektedir. Bu durum çeşitli yanlışlıklardan ya da hareketsizlikten ayrıca da yanlış beslenmeden dolayı kaynaklanabilir. Göğüs sarkmasının daha sonradan düzeltilmesi elbette ki mümkündür. Ancak birçok kişi bunun için sadece estetik operasyonların olduğunu düşünebilir ancak bu büyük bir yanılgı olur. Öncelikle acısız ve zararsız bir şekilde doğal yollardan hem spor hem de çeşitli maskelerle bu problemi çözmeye çalışmak gerekir. Daha sonra bu konu ile ilgili sorunlardan bu şekilde kurtulamaz iseniz estetik operasyonları düşünebilirsiniz.

Doğal yollar ile göğüs sarkmasına çözüm bulmak istiyor iseniz mutlaka sizin için yazacağımız öneri ve tarifi uygulamanızda fayda vardır. Bu öneriler sizin çok daha formda görünmenizi sağlayacak önemli noktalardır. En etkili yöntemleri deneyerek ve bunu küçük egzersizlerle birlikte destekleyerek göğüs sarkması için doğal çözüm yolları deneyerek bu problemden kurtulmanız mümkündür.

1.       Göğüs sarkmasını engellemenin ve düzeltmenin ilk şartı kesinlikle egzersiz yapmaktır. Eğer imkânınız varsa bunu tabiki profesyonel anlamda yapmalısınız. Ancak birçoğumuzun bu konuda imkânı olmayabilir. Bunlar için de küçük küçük evde kolaylıkla yapabileceğiniz egzersizlerle bunu tamamlayabilirsiniz. Bu egzersizler şu şekilde sıralanabilir.
· 
En basit yöntemlerden bir tanesi parmak uçlarınızı ya da ellerinizi birbirine birleştirerek birbirine doğru itin. Bu durumda göğüslerinizde ki kasılmayı hissedeceksiniz. Bunu sık sık aklınıza geldikçe yapabilirsiniz.
·        
Egzersizi top ile de yapabilirsiniz. Resimdeki pozisyonda topa güç uygulayarak göğüs kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.
·       
  Duvar şınavını bacaklarınız sabit bir şekilde duvara doğru kollarınızı resimdeki pozisyon gibi tutarak çekebilirsiniz. Ayrıca yerde de bacaklarınız sabit bir şekilde aynı şekilde şınav çekebilirsiniz. Bu egzersiz göğüs sarkmasını gidermek için yapılacak egzersizler arasında en etkililerindendir.


2.       Göğüs sarkması için maske
Göğüs sarkması için çeşitli maske ile karşılaşmış olabilirsiniz. Ancak aralarından en çok denenip en çok tavsiye edileninden bahsedeceğim sizlere bu maske

Malzemeler:
2 adet patates
2 yumurta beyazı

Yapılışı: bu maskeyi hazırlarken patatesleri rendeleyin ve yumurta beyazlarını bembeyaz köpük köpük kar gibi bir hale gelene kadar çırpın. Daha sonra ince bir tülbent ve ya gazlı bezin içine bu karışı koyup göğsünüzün üzerine koymalısınız. Üzerine de eski bir iç çamaşırı giyerek maske kuruyana kadar bekletmelisiniz. Daha sonra ılık su ile temizleyebilirsiniz. Göğüs sarkması için doğal maske tarifini hazırlayıp uygulama işlemini haftada bir kere yapabilirsiniz. Ayrıca da düzenli uyulama ile ancak beklediğiniz sonucu alabilirsiniz. Yani bir iki uygulama ile mucizeler beklememelisiniz. Emek vermeli ve sabretmelisiniz.


3.       Buz Masajı ve Doğal Yağlarla Masaj
Buz ile göğsünüze dairesel hareketler şeklinde 1-2 dakika kadar masa uygulaması yapabilirsiniz. Bunu gün içinde isterseniz birkaç kere uygulayabilirsiniz. Daha sonra da masajdan sonra sırt üstü yarım saat kadar uzanabilirsiniz.

Doğal yağlarla mesela zeytinyağı ile birlikte yine dairesel hareketlerle göğüs sarkması için masaj uygulaması yaparak güzel sonuçlar elde etmeniz muhtemeldir.


Sadece bir tık :

0 yorum:

Yorum Gönder

 

kadıneli Copyright © 2015 | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar