google-site-verification: google6b8ffa8aae2bdd1e.html

23 Ocak 2016 Cumartesi

LİMONLU TAVUKLU PİLAV TARİFİ


Klasikleşmiş yemek ve pilav tariflerinden sıkılmış olabilirsiniz. Sizinle şimdi hem güzel sunumlu hem de lezzetli bir pilav yapabilirsiniz. Alışıla gelmiş tavuklu pilavlara benzemeyen ve limon ile ekşimiş bir lezzet oluşturarak hoş bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Hem misafirlerinize ya da ailenize de farklı bir lezzet sunmuş olursunuz, mutlu ve neşeli sofralar kurmuş olursunuz. O halde geçelim limonlu tavuklu pilav tarifi anlatımına,

Malzemeler

4 adet tavuk(kalça kısmı ve derili)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
Tereyağı
3 dal yeşil soğan
1 kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 limon
Tuz
Karabiber

Limonlu tavuklu pilav yapılışı: ilk önce zeytin yağını tavaya koyarak kızdırın ve tavukların derili kısımları alta gelecek şekilde yaklaşık 8 dakika kadar kızartın. 

Daha sonra tavukların diğer yüzünü kızartmak için çevirin ve tavanın altını kısın ve kapağını kapatıp 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra pilav tavasına tereyağını koyup yıkayıp ikiye böldüğünüz yeşil soğanı doğradığınız sarımsakları ve doğranmış kırmızıbiberleri içerisine atın ve kavurun. 

Pirinçleri de ekleyip kavurun ve kavururken içerisine tuz ekleyip karıştırın. 

Suyunu ekleyip tavukların derili kısmı yukarıya gelecek şekilde pirincin üzerine koyun 1 limonu halka halka dilimleyip üzerine dizin ve tavanın kapağını kapatın. Limonlu tavuklu pilav tarifi kaynayıp altını kıstıktan sonra suyunu çekene kadar yaklaşık 15 ya da 20 dakika pişirilerek altı kapatılır. 

Afiyet olsun J



Sadece bir tık :

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Eminim çok güzel olmuştur. Bu tarifi geçen gün TV8 'de Ardanin Mutfağında görmüştüm.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim. bende tarifi oradan aldım ve denedim zaten. çok seviyorum Arda'nın tariflerini :) ayrıca da daha birçok farklı tarifim olacak :)

    YanıtlaSil

 

kadıneli Copyright © 2015 | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar