google-site-verification: google6b8ffa8aae2bdd1e.html

24 Ocak 2016 Pazar

SAÇ DÖKÜLMESİ VE KEPEKLENMEYE YÜZYILLIK KETEN MUCİZESİ


Saç dökülmesi ve kepeklenme birçok kişinin en fazla karşılaştığı problemlerden bir tanesidir. Bu konu ile ilgili birçok maske, yöntem yıllardır tarif edilir ve anlatılır. Ancak birçoğu ya denenmez ya da istikrarlı olunmaz ya da etkili bir yöntem olmadığı için emekler bir anda çöpe gider. Birçok kişinin bu konu yüzünden bezdiği ve artık bu konu ile ilgili üzüldüğünü biliyoruz. O halde Saçlar için keten tohumu maskesi ile tanışma vakti gelmiş  : )
Saçla ilgili problemlerin başında kepeklenme sorunu da gelmektedir. Özellikle birçok kişinin büyük büyük kepekleri saçlarının arasında gördüğü bir durum vardır. Bu durum hem sinir bozucu olabilmekte hem de saçlarınızın durumundan dolayı biraz özgüven kırılması yaşayabilirsiniz. Bu soruna keten tohumu maskesi ile çözüme kavuşturulabilmektedir.
Saç dökülmesi de dönem dönem artan bir problemdir. Ancak saç dökülmesi ve kepeklenme probleminin en büyük sebeplerinden biri B12 eksikliğidir. Bu duruma içten ve dıştan destekler sağlayarak kesin çözüm sağlayabilirsiniz. Saç dökülmesi için Keten tohumu maskesi ile birlikte omega3 desteğini bolca saçınıza uygulamış olursunuz.

Gelelim keten tohumu maskesi tarifine,

Malzemeler:
·         Bir kahve fincanı keten tohumu
·         Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
·         Bir kahve fincanı papatya çayı

Keten tohumu maskesi yapılışı:
·         Bir derin tencereye bir kahve fincanı keten tohumunu koyuyoruz. Ardından bir tatlı kaşığı zeytinyağını ekliyoruz. Bir kahve fincanı papatya çayını da demleyip tencerenin içerisine ekliyoruz.

·         Tencerenin ağzını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz.


·         Sabah üzerine bir litre temiz su ekleyip kaynatıyoruz. Bu esnada keten tohumu maskesi jöle kıvamına gelecektir. Bu karışımı blendırdan geçiriyoruz.

·         Daha sonra saçların diplerinden başlayarak uçlarına kadar bu maskeyi sürüyoruz.  Naylon saç bonesi ya da poşetle saçınızı kapatın ve üstünü de havlu ile sarın. 1 saat kadar maskeyi saçınızda bekletmelisiniz.


·         Daha sonra saçınızı şampuanınızla yıkayıp temizliyorsunuz.

·         Bu maskeyi haftada bir kere yapmalısınız. Düzenli bir şekilde birkaç hafta uyguladığınızda saçta kabuklanma keten tohumu maskesi ile çözüme kavuşacaktır.

NOT: Saç dökülmesi ve kepeklenme bir sağlık problemidir. Bu nedenle bu problemin çözümü için ilk olarak bir uzman dermatolog ile görüşmeniz ve gerekli tahlilleri yaptırmanızda fayda vardır.



Sadece bir tık :

0 yorum:

Yorum Gönder

 

kadıneli Copyright © 2015 | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar