google-site-verification: google6b8ffa8aae2bdd1e.html

20 Ocak 2016 Çarşamba

KIŞIN ÇATLAYAN DUDAKLAR İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Kışın en çetin günlerini geçirirken soğuk ve kuru olan havalar dudaklarımızın da çatlamasına neden olmaktadır. Bakımlı görünmenin en önemli kurallarından birisi de dudakların nemli, pürüzsüz ve renklendirilmiş bir görüntüye sahip olmasıdır. Bu nedenle kışın soğuktan etkilenen ve kuruyup derisini döken dudaklarla solgun, bitkin ve bakımsız bir görüntü oluşturmamak için bu konu ile ilgili çözümleri araştırarak bulmak gerekir. Böylece soğuktan kuruyan dudaklar için birçok şey yapılabilir. 



Mucize İkili Bal ve Su

Sağlık sorunlarınıza dikkat ettikten sonra özellikle de kış günlerinde kuruyan dudaklarınızın nemli kalması için kışın kuru havalarda sık sık su içmelisiniz. Su dudaklarınızın nemli kalmasına yardımcı olacaktır. Çatlayan dudaklar için doğal çözüm ilk olarak su içmek daha sonra ise dudaklarınızın nem ihtiyacını karşılayacak olan baldır. Balı kuruyan dudaklara nasıl uygulayacaksınız, anlatalım.

1.       Bal ile kuruyan dudaklara bakım yapmak için balı tek başına uygulayabilirsiniz. İnce bir tabaka halinde balı dudaklarınıza sürerek nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

2.       Bal, toz şeker ve zeytinyağını küçük miktarlarda karıştırarak dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. 15 dakika kadar bekleyip ılık su ile yıkadıktan sonra dudaklarınızdaki değişimi hissedeceksiniz.

Doğal Yağlar Kullanın

Dudakların özellikle kuru havalarda bolca neme, yağa ihtiyacı vardır. Bundan dolayı dudaklara doğal yağlarla bakım & masaj yaparak dudaklarınızı canlı tutabilirsiniz. Özellikle Hindistan cevizi yağı ile ya badem yağı, zeytinyağı ile dudaklarınıza bakım yapabilirsiniz.

Vazelin veya Bepanthol ile destekleyin

Dudaklarınızı sadece doğal yöntemlerle nemlendirebilirsiniz. Ancak çeşitli kremler kullanarak da dudaklarınızda daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Vazelin uygulaması ile çatlatan dudaklara çözüm olabiliyor.

Bepanthol krem dudakların nemlenmesinde oldukça etkili oluyor. Su bazlı yapısı ile kolayca sürülüyor ve de dudakların birkaç gün içinde kendisini toparlamasına yardımcı olarak tazelenmiş ve sağlıklı görüntüsüne kavuşmasına yardımcı oluyor.

NOT: Soğuk havalar dudakların çatlamasında ne kadar etkili ise B12 eksikliği gibi kan rahatsızlıkları da dudakların çatlamasına neden olabilmektedir. Bu nedenle B12 eksikliği hastalığının diğer belirtileri hakkında da bilgi sahibi olarak eğer dudak çatlaklarınızın altında bir sağlık problemi var ise bunun için doktora başvurarak bu konu ile ilgili tedavi yöntemlerini uygulamalısınız. Bu gibi durumlarda içten tedavi olmadıkça alternatif tedaviler cevap vermeyecektir.

Sadece bir tık :

0 yorum:

Yorum Gönder

 

kadıneli Copyright © 2015 | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar