google-site-verification: google6b8ffa8aae2bdd1e.html

25 Ocak 2016 Pazartesi

PORTAKALLI SEBZELİ MAKARNA TARİFİ


Makarna severler için farklı bir alternatif imkânı sunan portakallı sebzeli makarna tarifi sofralarınıza hoş kokusu ve lezzeti ile misafir olabilir. Makarna hayal gücüne açık yemeklerden bir tanesidir. Bu nedenle birçok çeşidini deneyebilirsiniz. Salçalı domatesli, naneli, limonlu gibi herhangi bir lezzeti makarna ile bütünleyebilirsiniz. Bende makarnayı kış mevsiminin en güzel meyvelerinden portakal aroması ile birleştirdim ve ortaya harika bir lezzet çıktı. Deneyen herkes beğendi. Umarım sizde beğenirsiniz.

Malzemeler:
1 paket burgu makarna
1.75 litre su(kaynamış)
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağı

Sosu için;
Sıvı yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 portakal
4 yeşilbiber
4 kırmızıbiber
1 havuç
1 çimdik kimyon
1 çay kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber

Portakallı Sebzeli makarna Tarifi:
·         Kaynamış suyu ilk önce makarnayı pişireceğiniz tencere ya da tavaya koyun. Kaynarken içine tuzu ve yağı ekleyin. Bir kez karıştırıp makarnayı dökün ve 10-12 dakika arası pişirin. Pişen makarnayı süzgece alın. Üzerine yapışmaması için soğuk su gezdirin.
·         Makarna pişerken biberleri yarım ay şeklinde doğrayın ve havucu da rendeleyin.
·         Tavaya tereyağı ve sıvı yağını ekleyin. Sebzeleri de ekleyip kısık ateşte kavurun. Sebzeler hafif kızarınca içerisine bir portakalın kabuklarını rendeleyin. İçerisine de 10 damla kadar portakal suyu ekleyin.  İyice kavurun.
·         Kavrulan malzemelere kimyon, tuz, pul biber, karabiber gibi baharatlarını da ekleyerek makarnayı ekleyip karıştırın. Sosun makarna ile iyice karıştığından emin olunca altını kapatıp servis edebilirsiniz.






Sadece bir tık :

0 yorum:

Yorum Gönder

 

kadıneli Copyright © 2015 | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar