Makarna severler için farklı bir alternatif imkânı sunan portakallı sebzeli makarna tarifi sofralarınıza hoş kokusu ve lezzeti ile misafir olabilir. Makarna hayal gücüne açık yemeklerden bir tanesidir. Bu nedenle birçok çeşidini deneyebilirsiniz. Salçalı domatesli, naneli, limonlu gibi herhangi bir lezzeti makarna ile bütünleyebilirsiniz. Bende makarnayı kış mevsiminin en güzel meyvelerinden portakal aroması ile birleştirdim ve ortaya harika bir lezzet çıktı. Deneyen herkes beğendi. Umarım sizde beğenirsiniz.
Malzemeler:
1 paket burgu makarna
1.75 litre su(kaynamış)
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağı
Sosu için;
Sıvı yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 portakal
4 yeşilbiber
4 kırmızıbiber
1 havuç
1 çimdik kimyon
1 çay kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber
Portakallı Sebzeli
makarna Tarifi:
·
Kaynamış suyu ilk önce makarnayı pişireceğiniz
tencere ya da tavaya koyun. Kaynarken içine tuzu ve yağı ekleyin. Bir kez
karıştırıp makarnayı dökün ve 10-12 dakika arası pişirin. Pişen makarnayı
süzgece alın. Üzerine yapışmaması için soğuk su gezdirin.
·
Makarna pişerken biberleri yarım ay şeklinde
doğrayın ve havucu da rendeleyin.
·
Tavaya tereyağı ve sıvı yağını ekleyin. Sebzeleri
de ekleyip kısık ateşte kavurun. Sebzeler hafif kızarınca içerisine bir
portakalın kabuklarını rendeleyin. İçerisine de 10 damla kadar portakal suyu
ekleyin. İyice kavurun.
·
Kavrulan malzemelere kimyon, tuz, pul biber,
karabiber gibi baharatlarını da ekleyerek makarnayı ekleyip karıştırın. Sosun
makarna ile iyice karıştığından emin olunca altını kapatıp servis
edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder